Ballet / Opleiding R.A.D.  

Breakdance B-Boying

Dance Hall

Demoteams

Cursus

KLASSIEK BALLET /
EXAMENS ROYAL ACADEMY OF DANCE


Docenten: Marjolein van Haren

Voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen


‘Pas de trois’!

Pliés, tendus, glissés, grands battements, port de bras, glissade, jeté, balancé, pas de chat; een kleine greep uit de vele passen die het klassiek ballet kent. Alle leerlingen leren uiteindelijk deze passen en leren daarnaast ook hoe zij danstechnisch met een juist spiergebruik/lichaamshouding deze passen goed kunnen uitvoeren. Het aanleren van de danstechniek staat dus centraal, maar maakt een 'pas de trois' met expressie en dansplezier.


Royal Academy of Dance, London.

Het klassieke ballet kent vijf stijlen waarin lesgegeven kan worden; de Amerikaanse, Russische, Franse, Deense en Engelse stijl. Marjolein heeft gekozen voor de Engelse stijl van de Royal Academy of Dance, London.

De R.A.D. werkt met een syllabus gebaseerd op de ervaring en vakbekwaamheid van vele gerenommeerde ballet docenten en ballet dansers. Deze syllabus is bijzonder goed afgestemd op niveau en leeftijd. De moeilijke ballettechniek wordt op een verantwoorde en plezierige wijze aangereikt en is daarom heel geschikt voor kinderen en jong volwassenen. Elke syllabus kan afgesloten worden met een internationaal erkend examen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen aan het PRE-PRIMARY en PRIMARY examen. Voor leerlingen vanaf 7 jaar zijn er GRADE examens.

Deze amateurexamens gelden als voorbereiding op de beroepsexamens van de R.A.D. maar vormen ook een uitstekende basis voor de opleiding of vooropleiding van rijks-erkende dansacademies.

Leerlingen van Marjolein zijn aangenomen en inmiddels ook afgestudeerd als HBO dansdocent.

Ballet voor volwassenen

Je hebt altijd al balletlessen willen volgen maar voelt je nu te oud… Nooit te oud om iets te leren! Een les voor de beginner en voor de iets meer gevorderde danser. Heb je in het verleden balletlessen gevolgd dan is dit een fijne les om de draad weer op te pakken!


Diploma

Het behalen van de beroepsexamens geeft een internationaal erkend diploma voor danser(es) of docent(e). De examens worden in onze studio afgenomen door een Engelse R.A.D. examinator(trice). Voor leerlingen die uitgekozen worden voor het R.A.D. examen is het noodzakelijk om extra lessen te volgen. Over de kosten van deze extra lessen, eventuele pianobegeleiding en het examengeld dat ieder jaar opnieuw door de R.A.D. wordt vastgesteld, ontvangt u t.z.t. nog bericht.


Ballet Auditietraining

Voor leerlingen die auditie willen gaan doen aan een MBO of HBO dansopleiding is deze les zeker een aanrader. Om enigszins kans te maken tijdens een auditie is intensiever trainen en meerdere keren  in de week balletles volgen belangrijk. Vanaf oktober 2018 gaan wij starten met deze les. Verdere informatie volgt nog.